تماس با ما

فید خبر خوان

نقشه سایت

فقط تا پایان دی ماه از تخفیف 40 درصدی خرید محصولات برخوردار می شوید. تعداد محدود است پس زودتر خرید خود را تکمیل نمایید. کد تخفیف به مناسبت شب یلدا، آغاز زمستان زیبا و سال نو میلادی happy می باشد که هنگام خرید باید در قسمت کد تخفیف وارد شود.


اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.

ایجاد وب سایت یا
فروشگاه حرفه ای رایگان

دسته بندی سایت

پر فروش ترین های فورکیا


پر بازدید ترین های فورکیا

برچسب های مهم

آمار بازدید سایت

پیوند ها

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 4
  • بازدید دیروز : 8
  • بازدید کل : 90176

بیماری های گندم و جو


بیماری های گندم و جو

زنگهاي غلات Cereal rusts

يكي از مهمترين بيماريهاي غلات خصوصاً گندم، زنگ (Rust) مي‌باشد كه هر ساله خسارت قابل توجهي به محصول غله دنيا وارد مي‌كند. در ميان زنگهاي غلات سه نوع زنگ سياه، زرد و قهوه‌اي داراي اهميت بيشتري هستند .

Cereal Rust

Stem / Black Rust ( Pucciniagraminis)

Leaf / Dwarf / Brown Rust ( P. recondita)

Stripe / Yellow Rust ( P. striiformis)

نشانه های زنگ ها

Leaf Rust cycle

Stripe Rust cycle

مديريت زنگهاي غلات

ارقام مقاوم: رقم قدس داراي بيشترين و رقم آزادي داراي كمترين ميزان تحمل نسبي به زنگ زرد می باشد.

اقدامات زراعي: استفاده از كود نيتروژنه بيش از اندازه باعث حساسيت غلات مي‌شود و برعكس كود پتاسه مقاومت گياه را تقويت مي‌كند.

مبارزه شيميائي :قارچكش بايلتون بصورت پاشش روي برگها و يا ضدعفوني بذر به ميزان 2-1 گرم براي هر كيلوگرم بذر گندم، زنگ زرد را تا موقع خوشه‌دهي گندم، کنترل می کند. پلانت‌ واكس اگر يكبار بصورت گرانول درست هنگام كاشت بذر به زمين داده شود و يك بار هم در وسط فصل بصورت پاشش استفاده شود. قارچکش سيپروکونازول با نام تجاري آلتو بصورت ضدعفوني بذر همراه با يکبار سمپاشي در مرحله ظهور ساقه به ميزان 5/0 ليتر در هکتار بهترين تاثير را در کنترل زنگ زرد و در نتيجه، افزايش محصول داشته است.

هيپرپارازايت‌ها: قارچ پيكنيديوم‌دار Sphaerellopsis filum (Darluca filum ) يكي از قارچهاي انگل زنگها است که در آب و هواي گرم معمولاً شايع است، ولی کند رشد می باشد.
45زنگ غلات

سیاهک های غلات

سياهک پنهان معمولي گندم Tilletia laevis و T. caries

سياهک پاکوتاه گندم T. controversa

سياهک هندي گندم Neovossia indica

سياهک آشکار گندم وجو Ustilago triticiو U. nuda

سياهک برگي گندم Urocystis agropyri

سياهک سخت جو Ustilago hordei

Tilletia laevis

سیاهک سخت جو

50سیاهک سخت جو

مدیریت سیاهک ها

استفاده از قارچكشهاي تماسي مانند مانكوزب براي مديريت بيماري سياهك هاي پنهان معمولي مؤثر است ولي قارچكشهاي سيستميك مانند Homai-coat كه مخلوطي از توپسين‌ام و تيرام است و يا قارچكش سيستميك دي نيکونازول يا سومي ايت2 براي مديريت سياهك هاي پنهان و آشكار مؤثر تشخیص داده شده اند. ضدعفوني بذر با كربوكسين- تيرام نيز هر دو تليوسپورهاي خاكزاد و بذرزاد عامل سياهك برگي را از بين مي‌برد.

با توجه به زمستانگذراني تليوسپورهاي عامل سياهك پاکوتاه در سطح خاك، ضدعفوني بذر با قارچكش هاي معمول سيستميك اثري ندارد و ضدعفوني خاك نيز مقرون به صرفه نيست. قارچکش های سی بیتول (بيترتانول و فوبريدازول)، Diviivident (دي فنوکونازول) و Baytan (ترياديمنول) بصورت ضدعفوني بذر به مقدار دو گرم ماده موثر در کيلوگرم بذر بيشترين تاثير را در کنترل بيماري داشته­اند. استفاده از اين قارچكشها در مناطق آلوده مي‌تواند در کنترل بیماری کاربرد داشته باشد.

سپتوریوز

51سپتوریوز

لكه‌ها در S. tritici (سپتوریوز برگ ) معمولاً نواري يعني دو طرف لكه به طور موازي است ولي در دو گونه ديگر لكه‌ها عدسي شكل مي‌باشند.

  1. S. nodorum (سپتوریوز خوشه) به گلوم و خوشه حمله مي‌كند و باعث چروكيدگي شديد دانه مي‌شود، در شرايط مناسب در اواخر پائيز و اوايل بهار برگهاي آلوده ريزش مي‌كنند و قارچ به طوقه گياه حمله مي‌كند و گياه ضعيف شده و مي‌ميرد.
  2. tritici و S. avenae بيشتر به برگ حمله مي‌كنند و علايم روي ساقه و گره‌هاي روي ساقه و براكته‌هاي گل به صورت لكه‌هاي كوچك و خطي يا كشيده و قهوه‌اي ديده مي‌شود

Stagonospora nodrum عامل سپتوريوز خوشه و Septoria tritici و S. avenae عامل سپتوريوز برگ گندم است.

Life Cycle of S. nodorum

كاه و كلش، بذر و گندمهاي خودرو و زمستانگذران منابع مايه اوليه بيماري سپتوريوز هستند. در كاه‌هاي پخش نشده، پيكنيديوسپورها تا سه سال هم تشكيل مي‌شوند. بذر بيشتر حاملS. nodorum است. آسكوسپورها و میسلیومها نيز قادر به تولید بيماري هستند. كينديومها قوه ناميه خود را براي ماهها در دماي 10-2 درجه سلسیوس حفظ مي‌كنند.

مديريت بيماري

استفاده از ارقام متحمل بهترين راه مديريت بيماري است.

ارقام زود رس حساس‌تر هستند. رقم داراب 2 و اميد به ترتيب حساس ترين و مقاوم ترين ارقام نسبت به بيماري در شرايط استقرار اپيدمي بيماري ارزيابي شده اند، ولي مقاومت کامل نسبت به بيماري وجود ندارد.

استفاده از بذور سالم و عاري از بيماري و از بين بردن كاه و كلش‌هاي آلوده و گندمهاي خودرو نيز مؤثر است. تناوب سه‌ ساله با گياهان غير‌ميزبان مي‌تواند باعث حذف مايه تلقيح اوليه شود. كوددهي و كشت خطي مناسب كه باعث كاهش تراكم برگي و رطوبت كه براي بيماري مناسب است، نيز مي‌تواند مؤثر باشد. تنظيم تاريخ كاشت نيز تا حدودي مؤثر است.

ضدعفوني بذر و استفاده از قارچكشهاي وسيع‌الطيف نيز توصيه مي‌شود. قارچكش پروپيکونازول و کلروتالونيل (Bravo 500 يا(Daconil باعث جلوگيري از جوانه‌زني پيكنيديوسپورهاي عامل بيماري مي‌شوند و روي گياه پس از بارندگي به مقدار زيادي نيز حفاظت را ادامه مي‌دهد. قارچ کش Alert (فلوزيلازول 125 گرم در ليتر + کاربندازيم 250 گرم در ليتر) به ميزان 1250 ميلي ليتر در منطقه زرقان فارس و قارچ کش آرتئا (سيپروکونازول 80 گرم در ليتر + پروپيکونازول 250 گرم در ليتر) به ميزان 4/0 ليتر در هکتار در کاهش بيماري و افزايش محصول موثر بوده اند. قارچکش فلوتریال +کاربندازیم با مقادیر مصرف 5/1 و 25/1 لیتر در هکتار در مرحله رشدی تورم سنبله گندم برای کنترل سپتوریایی برگ گندم در استان های فارس، گلستان، مازندران، خوزستان و ایلام مناسب بوده است.

بيماري پاخوره Take all

55پاخوره

بوته‌هاي آلوده داراي خوشه‌هاي سفيد و پوك(white head) بوده و در روي طوقه وريشه بوته‌هاي آلوده پوسيدگي خشك همراه با رنگ قهوه‌اي مايل به سياه ديده مي‌شود. اندامهاي آلوده معمولاً تغيير رنگ داده، گياه آلوده كوتاه مانده و تعداد پنجه‌ها كاهش مي‌يابد.

علائم و نشانههاي بيماري

در طوقه و گره اوليه ساقه پوسيدگي ايجاد مي‌شود. خسارت قارچ در اثر مسدود كردن آوندها است كه باعث پوسيدگي ريشه مي‌شود. گاهي ريشه‌هائي كه در اثر بيماري از بين مي‌روند، به جاي آنها ريشه جديد توليد مي‌شود كه اين ريشه‌ها حساس‌تر از ريشه‌هاي قبلي هستند. اين بيماري در خاكهاي قليايي شدت بيشتري دارد.

عامل بيماري

قارچ Gaeumannomyces graminis داراي پريتسيومهاي با نوك كمي خميده است كه معمولاً به گندم حمله مي‌كند ولي يولاف، چاودار، جو و مَرغ نيز ميزبان آن مي‌باشند.

هيف‌هاي قارچ خاكستري، داراي ديواره‌اي ضخيم و قهوه‌اي تيره هستند، روي هيف‌ها hyphopodia (پاهاي هيفي) ديده مي‌شود. پريتسيومها در داخل يا زير غلاف تشكيل مي‌شوند و گرد تا دوكي و سياهرنگ هستند، آسكها كشيده چماقي راست يا خميده بوده و آسكوسپورها استوانه‌اي و بطرف نوك باريك شده و داراي 7-5 ديواره عرضي هستند.

فرم غيرجنسي عامل بيماري قارچ Phialophora مي‌باشد.

كنترل بيماري

تناوب زراعي يكساله با گياهان غير ميزبان ( هر چند كه بيماري در مزارع گندمي كه قبل ازگندم، يونجه و سويا كاشته شده باشد به علت وجود علفهاي هرز گرامينه، شديد است).

شخم پس از برداشت براي نابودي بقاياي گياهي نيز مؤثر است. پديده زوال Take-All decline در خاكهاي كمي اسيدي وجود دارد كه پس از افزايش جمعيت عامل بيماري در اولين 5-2 سال كشت گندم، بيماري كاهش مي‌يابد و نوعي كنترل بيولوژيكي توسط آنتاگونيست‌ها است كه در مناطق توليد گندم منطقه حاره دنيا ديده مي‌شود.

سفیدک پودری غلات

52سفیدک غلات

اين بيماري در اكثر مناطق كشور، كم و بيش وجود دارد و ميزان خسارت آن روي گندم معمولاً كمتر از جو است.

ميسليومهاي سطحي و كنيديومها بصورت نقاط سفيد يا خاكستري روشن روي سطح فوقاني و ندرتاً روي سطح تحتاني برگها، غلاف و براكته‌هاي گل ديده مي‌شود. قسمت‌هاي آلوده گياه به نظر مي‌رسد كه گرد خاكستري رنگي روي آن پاشيده شده است كه شامل كنيديوم‌، كنيديوفور و ميسيليوم قارچ است.

عامل بيماري قارچ Blumeria graminis است كه فرم غيرجنسي آنOidium monilioides ، تنها گونه‌اي ازOidium است كه سلول قاعده‌اي آن بزرگ و متورم است.

كنترل بيماري

استفاده از ارقام مقاوم به بيماري، تناوب با گياهان غير ميزبان، شخم و زير خاك بردن گندمهاي خودرو در صورت امكان و كوددهي مناسب مي‌تواند در كنترل بيماري مؤثر است. در صورت اقتصادي بودن و آلودگي شديد به محض شروع اولين علائم بيماري مي‌توان از قارچكشهاي مناسب براي كنترل بيماري نيز استفاده كرد.

خالسياه يا پيچيدگي و سياه شدن برگ و خوشه گندم

Twist Disease
Dilophospora Leaf spot

53خال سیاه

قارچ عامل بيماري خال سياه به تمامي اندامهاي هوائي گياه حمله مي‌كند و پيكنيديومهاي آن روي برگها بصورت نقاط سياه‌رنگ تشكيل مي‌گردد. لكه‌هاي قهوه‌اي تيره كه گاهي حالت صمغي دارند در ابتدا پراكنده بوده و بعداً توسعه پيدا كرده و به هم متصل مي‌شوند تا جائي كه خطوط سياهي روي برگ و غلاف تشكيل مي‌دهند. بافت دور پيكنيديومها نكروز شده و مي‌ميرند، برگها پيچيده شده و خوشه‌هاي گندم تماماً و يا قسمتي توسط پيكنيديومهاي قارچ كه به رنگ قهوه‌اي تا سياه روغني و چسبناك هستند، پوشيده مي‌شود.

همراه اين بيماري،بيماري باكتريايي خوشه صمغي و نماتد گال دانه گندم نيز ديده مي‌شود و نماتد گال دانه در انتقال آن مؤثر است.

Dilophospora alopecuri از قارچهاي پيكنيديوم دار است. پيكنيديومهاي سياه‌رنگ حاوي پيكنيديوسپورهاي بي‌رنگ، دوكي شكل يا استوانه‌اي، بدون ديواره يا ديواره‌دار هستند كه در دو انتهاي اسپورها، زوائد منشعبي بصورت تاژك يا شاخ گوزن ديده مي‌شود.

عامل بيماري بصورت ميسليوم و پيكنيديوم در بقاياي گياهي آلوده و يا بصورت اسپور در روي بذر بقاء پيدا مي‌كند. آلودگي اوليه روي گياهچه‌ها بوسيله اسپورهاي توليدشده در پيكنيديومها انجام مي‌شود كه بوسيله هوا يا باران به گياهچه در طي هواي مرطوب منتقل مي‌شوند، آلودگي بوسيله اسپورهاي ثانويه كه توسط لارو نماتود گال دانه منتشر مي‌شوند منجر به پيچيدگي ميشود.

كنترل بيماري

تناوب با ساير گياهان (بيشتر غلات) غيرميزبان، در صورت امكان شخم و به زير خاك بردن بقاياي گياهي، ضدعفوني بذر با قارچكشهاي سيستميك مانند ويتاواكس، كاشت بذور سالم و گواهي شده، بوجاري بذر به منظور جداسازي بذور آلوده به نماتود نيز بيماري را كاهش مي‌دهد.

 

لكه نواري جو
Stripe disease/ Barley Leaf stripe

اولين علائم بيماري معمولاً در اواخر مرحله پنجه‌زني بصورت لكه‌هاي زرد كوچك روي برگهاي گياهچه ديده مي‌شود. علائم بارز بيماري در هفته‌هاي آخر رشد گياه بصورت نوارهاي باريك زرد تا قهوه‌اي روشن روي پهنك و غلاف برگ ظاهر مي‌شود. اين نوارها موازي يكديگر بوده و تمام طول پهنك برگ را مي‌پوشاند. حاشيه نوارها مايل به قرمز تا قهوه‌اي با مركزي روشن مي‌باشد. گياهان آلوده كوتوله مانده و خوشه ممكن است خارج نشود و در صورت خروج خوشه، خوشه پوك شده و بر خلاف خوشه‌هاي طبيعي مستقيم مي‌ايستد، مزرعه آلوده زودتر از موعد خزان كرده و لكه‌ها در تمام طول برگ گسترش مي‌يابد كه در اينحالت نوك برگها از محل لكه‌ها پاره شده و در تمام طول برگ، پارگي امتداد مي‌يابد.

عامل بيماري

در فرم غير‌جنسي Drechslera graminea مي‌باشد كه در مازندران D.sorokiniana بيشترين پراكندگي را دارد. علائم بيماري در اثر اين دو عامل تا حدودي متفاوت مي‌باشد.

در D.graminea علائم بصورت كلروز نواري از قاعده برگ شروع و در طول برگ امتداد مي‌يابد و با پيشرفت بيماري نكروز نواري تمام برگ را مي‌گيرد و سرانجام با پاره شدن لكه‌هاي نكروزه، برگها رشته رشته مي‌شوند و در آلودگي شديد خوشه‌ها نيز مورد حمله قرار گرفته و منجر به عدم تلقيح، پوكي و چروكيدگي دانه‌ها مي‌شود ولي در D.sorokiniana علائم در تمامي مراحل رشد روي ريشه بصورت پوسيدگي ريشه و روي برگها بصورت لكه‌هائي به قطر 3-1 ميلي‌متر قهوه‌اي رنگ كه توسط هاله‌اي زرد رنگ احاطه مي‌شود، ظاهر مي‌گردد.

عامل بيماري در بذر بصورت ميسليوم بقاء طولاني دارند فرم جنسي عامل بيماري Pyrenophora graminea مي‌باشد كه لوكول‌ها ندرتاً تشكيل مي‌شوند و ممكن است در كاه و كلش جو در پائيز توليد شوند. كنيديومها در نوارهاي روي برگ تشكيل مي‌شوند و با باد منتشر شده و اسپورهائي كه نزديك نوك گلوم‌ها مستقر شوند در شرايط مطلوب جوانه زده و ميسليوم بين پوست و دانه‌ها و يا در پوسته بذر رشد مي‌كند ولي جنين آلوده نمي‌شود.

كنترل بيماري

ضدعفوني بذر با ايپرودين + كاربندازيم )رورال Ts) بيماري را 100% كنترل كرده است.

انتشار : ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۵

واژگان عمومی گیاهپزشکی


1- پاتولوژی گیاهی: (Plant Pathology )پاتولوژی گیاهی به علم مطالعه‌ی بیماری‌های گیاهی گفته می‌شود، این علم عوامل بیماری‌زا، چگونگی ایجاد بیماری، چگونگی فعل و انفعلات، ارتباط میان گیاه میزبان و عوامل تولیدکننده‌ی بیماری آن و درنهایت روش‌های مبارزه با آن‌ها را مورد بررسی قرارمی‌دهد.

2-بیماری‌شناسی گیاهی: (phytopathology )
علم مطالعه‌ی بیماری‌های گیاهان، شناسایی، ‌مطالعه و مبارزه با عوامل زیان‌آور به گیاه و فرآورده‌های گیاهی و آثار ناشی از این عوامل.

3-بیماری گیاهی: (Plant Disease)
هر نوع عارضه ای در گیاه که توسط عوامل پاتوژن در گیاه ایجاد می شود را بیماری گیاهی می گویند.
4-بیماری فیزیولوژیکی: (physiological disease)
هرگونه اختلال در فیزیولوژی گیاه که عامل آن موجود زنده نباشد مانند اختلال ناشی از کمبود مواد غذایی، سرمازدگی و آلودگی هوا. بدیهی است همه بیماری‌ها جنبه فیزیولوژیکی دارند ولی اصطلاح دربیماری فیزیولوژیکی اغلب به معنایی است که دربالا آورده شده

5-بیمارگر: (Pathogen) پاتوژن‌ها به دو گروه زنده Animate و غیرزنده Inanimate تقسیم‌بندی می‌شوند که عامل تولید بیماری هستند.

6- پارازیتیسم: (Parasitism) رابطه‌ی میان انگل و میزبان که دراکثر مواقع به ضرر میزبان تمام می‌شود.

7-پارازیت: (Parasit)
یا انگل به موجودی گفته می‌شود که حداقل یک قسمت از چرخه‌ی زندگی خود را داخل یا روی موجود زنده‌ی دیگر که به آن میزبان یا host گفته می‌شود به سرمی‌برد و تمام یا قسمتی از موادغذایی موردنیاز خود را از آن موجود کسب کند.

8-انگل‌های اجباری: (Obligate Parasite)
یعنی برخی از پاتوژن‌ها مانند ویروس‌ها، نماتدها و عده‌ای از قارچ‌ها برای تغذیه و تکمیل چرخه‌ی زندگی خود، وابستگی کامل به سلول زنده‌ی میزبان دارند و درمحیط غذایی غیرزنده قادر به رشد نمی‌باشند.

9-ساپروفیت اجباری: (Obligate Saprophyte)
قادر به تغذیه از سلول زنده نمی‌باشند بلکه موادآلی موردنیاز خود را از منابع غیرزنده یا بقایای پوسیده تامین می‌کنند مانند باکتری‌ها، مایکوپلاسماها و بسیاری از قارچ‌ها که قادرند هم از سلول گیاهی و هم درمحیط غیرزنده رشد کنند.

10- دوره‌ی بیماری:
فواصلی که درتوسعه‌ی یک بیماری رخ می‌دهند را دوره یا چرخه‌ی بیماری می‌نامند که شامل مراحل زیراست:
الف/ تلقیح: (Inoculation)
عبارت از تماس عامل بیماری‌زا با گیاه است. عامل بیماری‌زا را مایه‌ی تلقیح می‌گویند.


ب/ رخنه: (Penetration)
رخنه عبارت از ورود عامل بیماری‌زا مستقیم یا از منافذ طبیعی و زخم‌ها به داخل میزبان صورت می‌گیرد. قارچ‌ها، نماتدها و گیاهان گلدار انگل می‌توانند به داخل گیاه نفوذ کنند. محل تماس قارچ با سطح گیاه کمی متورم شده و آپرسوریوم (Appresorium) تشکیل می‌شود ازمحل آپرسوریوم یک هیف ظریفی به نام میخ رخنه خارج شده و به کمک آن وارد گیاه می‌شود. گیاهان انگل گلدار نیز آپرسوریوم و میخ رخنه تولید می‌کنند. تمام باکتری‌ها و بسیاری از قارچ‌ها توسط روزنه‌های هوایی، آبی، عدسک‌ها و زخم وارد گیاه می‌شوند ویروس‌ها و بعضی از باکتری‌ها و پاتوژن‌های دیگر می‌توانند توسط نیش حشرات به داخل بافت میزبان رخنه کنند.

ج/ عفونت: (Infection)
عفونت مرحله‌ای است که پاتوژن ‌درداخل میزبان با سلول‌های حساس ارتباط برقرارکرده، غذای خود را ازآن‌ها جذب می‌کند. گیاه دراین مرحله مکانیسم دفاعی مختلفی ازخود آشکار می‌سازد.

د/دوره‌ی نهفتگی بیماری:(Latent Period)
مدت زمان بین تلقیح تاظهور علایم بیماری را دوره‌ی نهفتگی یا کمون می‌گویند.

ن/ تهاجم: (Invasion)
دراین مرحله عوامل بیماری‌زا به‌صورت‌های گوناگون و به درجات متفاوت در بافت میزبان خود پخش می‌شوند.

و/ تولیدمثل: (Reproduction)
نحوه‌ی تولیدمثل درانگل متفاوت است. باکتری‌ها به‌صورت تقسیم دوتایی سلول و به‌ندرت ازطریق جنسی تکثیر می‌شوند. قارچ‌ها ازطریق تولید اسپورهای جنسی و غیرجنسی و میکوپلاسماها، پروتزوآها با تقسیم ساده تکثیر می‌شوند ویروس‌ها و ویروئیدها ازطریق همانندسازی (replication) با استفاده از تقسیم سلول، نماتدها با تخمگذاری و گیاهان گلدار انگل با تولید بذر تولیدمثل می‌کنند.

هـ/ انتشار پاتوژن: (Transmission)
انتشار انگل‌ها مانند زئوسپورهای قارچ، باکتری‌، نماتد می‌توانند مسافت کوتاهی را طی کنند اما دراکثر مواقع انگل‌ها به صورت غیرفعال توسط باد، باران، حشرات، آب آبیاری، ‌بذر، ‌غده و نشاءهای آلوده، جانوران و ادوات کشاورزی و باغبانی انتشار پیدا می‌کنند.

ی/ زمستان گذرانی: (Over wintering)
انگل‌های گیاهان چندساله زمستان را در گیاهان می‌گذرانند. قارچ‌هایی که انگل گیاهان یکساله هستند ممکن است زمستان را به شکل اسپور، میسلیوم درحالت خواب، اسکلرت (سختینه) درروی بقایای گیاهی و یا دربذر و غده سپری کنند، باکتری‌ها نیز درداخل بذر، غده، گیاهان آلوده و خاک زمستان را می‌گذرانند. نماتدها در بیشتر مواقع به‌صورت تخم درخاک و یا به‌ندرت به‌شکل لارو در بذر زمستان گذرانی می‌کنند. ویروس‌ها در حشرات ناقل، گیاهان میزبان، بذر و غده زمستان را می‌گذرانند...

11- بی‌رنگی: (etiolation)
ازبین رفتن رنگ سبز گیاه به علت رشد درتاریکی یا دراثر مواد تولید شده در میکروارگانیزم‌ها


12- سبزردی یا کلروز: (chlorosis)
به از بین رفتن جزئی یا کلی رنگ سبز اندام‌های گیاهی دراثر کمبود موادغذایی یا حمله‌ی پاتوژن‌ها با وجود نور کافی گفته می‌شود. کلروز با برطرف شدن عامل آن محو شده و گیاه رنگ طبیعی خود را به دست می‌آورد.

13- ملانوز: (melanose)
به قهوه‌ای یا سیاه شدن غده و اندام‌های گوشتی می‌گویند، این بیماری دراثر کمبود اکسیژن پدید می‌آید.

14-موزائیک: (mosaic)
ایجاد لکه‌های زرد در پیکره‌ی سبز پهنک را موزائیک می‌نامند که از بیماری‌های ویروسی است.


15-پلاسیدگی: (wilting)
درگیاهانی دیده می‌شود که ریشه یا آوندهای‌شان مورد حمله قرارگرفته باشند.

16-لکه‌دارشدن برگ و میوه:
بسیاری از انگل‌ها تولید لکه دربرگ و میوه می‌کنند. اندازه، شکل، رنگ، لکه‌ها می‌تواند درتشخیص بیماری مهم باشد.

17-ریزش اندام‌های گیاهی:
ریزش برگ، گل، جوانه، میوه در صورتی که غیرطبیعی و ناشی ازبیماری است که بی‌اندازه باشد.

18-نانیسم: (nanisme)
نانیسم یا کوتولگی اندام‌های گیاهی دراثر کاهش تعدادی از سلول‌های گیاهی هیپوپلازی (hypoplasia) و یا کوچک شدن اندازه‌ی سلول‌ها هیپوتروفی (hypotrophy) پدید می‌آید.

19-ژیگانتیسم: (gigantism)
عبارت از رشد بی‌اندازه‌ی اندام‌های گیاهی دراثر افزایش تعداد سلول‌ها هیپرپلازی (hyperplasia) و یا رشد بی‌اندازه‌ی سلول هیپرتروفی (hypertrophy) می‌باشد. ژیگانتیسم در اثر افزایش ازت خاک، عوامل نامساعد محیط، بیماری‌های باکتریایی و... بوجود می‌آید.

انتشار : ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۵

دانلود جزوه شیمی مواد غذایی 1 دانشگاه شهید بهشتی

دانلود جزوه شیمی مواد غذایی 1 دانشگاه شهید بهشتی

جزوه شیمی مواد غذایی 1 آماده برای دانلود است. دانشگاه: شهید بهشتی تهران استاد: دکتر مرتضویان فرمت: PDF پی دی اف - قابل اجرا و استفاده در لپ تاپ، موبایل و ... کیفیت: بسیار عالی دانلود نمونه شامل مباحث: 1- آب 2- پروتئین 3- کربوهیدرات 4- چربی ... ...

پاورپوینت نابرابری ها و نامعادله ها ریاضی نهم

پاورپوینت نابرابری ها و نامعادله ها ریاضی نهم

پاورپوینت نابرابری ها و نامعادله ها ریاضی پایه نهمفرمت: پاورپوینت قابل ویرایش   تعداد اسلاید: 10 پاورپوینت جذاب، قابل ویرایش و منطبق با کتب درسیمناسب برای معلمان جهت تدریس بهتر و دانش آموزان برای یادگیری بهتر ... ...

پاورپوینت تقسیم چند جمله ای ها ریاضی نهم

پاورپوینت تقسیم چند جمله ای ها ریاضی نهم

پاورپوینت تقسیم چند جمله ای ها ریاضی پایه نهمفرمت: پاورپوینت قابل ویرایش   تعداد اسلاید: 10 پاورپوینت جذاب، قابل ویرایش و منطبق با کتب درسیمناسب برای معلمان جهت تدریس بهتر و دانش آموزان برای یادگیری بهتر ... ...

پاورپوینت استدلال ریاضی پایه نهم

پاورپوینت استدلال ریاضی پایه نهم

عنوان پاورپوینت درسی:دانلود پاورپوینت استدلال ریاضی پایه نهمفرمت: پاورپوینت pptتعداد اسلاید: 10منطبق با مطالب و رئوس کتاب درسیبا توجه بر اینکه این پاورپوینت به طور حرفه ای تهیه شده و مطالب کتاب را بصورت جذاب پوشش میدهد شما دبیران گرامی با خیالی آسوده به تدریس و آموزش و دانش ... ...

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان روش های هرس و تربیت درختان و گیاهان در 49 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان روش های هرس و تربیت درختان و گیاهان در 49 اسلاید

هَرَس عبارت است از، حذف شاخه‌های اضافی به منظور عبور هوای بیش‌تر بین شاخه‌ها، رسیدن نور کافی به آن‌ها و آرایش شکل ظاهری درخت برای به دست آوردن محصول مرغوب. زمان هرس زمان هرس درختان قبل از بیدار شدن آن‌ها از خواب زمستانه است. به هنگام هرس، دمای هوای منطقه نباید از حدود پنج ... ...

کتاب گیاه شناسی یک با فرمت پاورپوینت ppt

عنوان فایل :کتاب گیاه شناسی یک با فرمت پاورپوینت نوع فایل: پاورپوینت تعدادصفحات : 250 ص   برای دانلود روی لینک زیر کلیک نمایید دانلود کتاب گیاه شناسی ۱ با فرمت پاورپوینت ppt شرح مختصر: امروزه سلول به عنوان واحد ساختمانی همه موجودات زنده معرفی می‌شود و درباره هر یك از ...

جزوه کامل ماشینهای کشاورزی

جزوه کامل ماشینهای کشاورزی

جزوه حاضر به صورت کامل و جامع تمامی مباحث مربوط به تمامی ماشینهای کشاورزی اعم از ماشینهای کاشت ماشینهای داشت و ماشینهای برداشت را مورد بررسی قرار داده و اطلاعات بسیار خوبی در اختیار خواننده قرار میدهد این جزوه در قالب pdf و در3 پارت مختلف است که انواع ماشینها را جدا ... ...

پاورپوینت حشره شناسی با عنوان راسته ی بال پولک داران

پاورپوینت حشره شناسی با عنوان راسته ی بال پولک داران

پاورپوینت با عنوان راسته ی بال پولک داران در 52 صفحه و شامل مطالب زیر می باشد: راسته ی بال پولک دارانlepidopteraLarvae eruciformOrder Lepidopteraطبقه بندی بر اساس نوع شاخک و زمان فعّالیتRhopaloceraHeterocera طبقه بندی بر اساس نحوه ی اتّصال بالها به همZeuglopteraDacnonypha ... ...

دانلود عکس هوایی شهر دزفول

دانلود عکس هوایی شهر دزفول

مشخصات عکس مورد نظر: مقیاس:64000 کیفیت:High Resolution منطقه:شهر دزفول و اطراف تاریخ دقیق عکس برداری:1334/06/06 شمسی جانمایی کروکی قطعات و تفسیر و تحلیل آن پزیرفته می شود. (gisrssat2016@gmail.com)               ... ...

جزوه آموزشی نگهداری و پرورش گل و  گیاهان آپارتمانی

جزوه آموزشی نگهداری و پرورش گل و گیاهان آپارتمانی

آموزش نگهداری و پرورش گل و گیاهان آپارتمانی بصورت کاملا ساده و با عکسهای گویا و قابل درک که حتی کسانی که هیچ اطلاعات پایه و اولیه ای از نگهداری و پرورش گیاهان آپارتمانی ندارند با خواندن این جزوه ی بسیار عالی به راحتی می توانند انواع گل و گیاه آپارتمانی را درون منزل خود ... ...

میوه کاری

میوه کاری

بهترین خلاصه ممکن از کتاب پر مطلب میوه کاری نکات در جدول مطابق با تصویر  بعلاوه نکات صددرصد امتحانی ... ...

دریافت فایل : میوه کاری
دانلود عکس هوای دهه 30 (1334) منطقه لواسان تهران

دانلود عکس هوای دهه 30 (1334) منطقه لواسان تهران

مشخصات عکس مورد نظر: مقیاس:64000 کیفیت:High Resolution  منطقه: لواسان و اطراف تاریخ دقیق عکس برداری:1334/06/23 شمسی جانمایی کروکی قطعات و تفسیر و تحلیل آن پذیرفته می شود. (gisrssat2016@gmail.com) نمونه عکس از منطقه       خرید و سفارش عکس های هوایی دهه40،60،70،80 ... ...

کتاب پرورش گل رز به صورت حرفه ای

کتاب پرورش گل رز به صورت حرفه ای

پرورش گل رز به صورت حرفه ای پرورش گل رز به صورت حرفه ای در باغچه منزل و خانه گل رز بعنوان ملکه گلها از زمان عهد باستان مورد توجه بشر بوده است. در آن موقع استفاده های داروئی آن بیشتر مورد توجه بوده ولی بتدریج کشت و کار آن در باغها گسترش یافت. علاقه و اشتیاق انسان به داشتن ... ...

دانلود جزوه مرور سریع فارماکولوژی

جزوه  مرور سریع  فارماکولوژی  ...

فیلوژنی شاخه Zygomycota Senso lato بر اساس نظریه هیبت و همکاران(2007)

فایل به صورت power point  ودر 52 اسلاید  —اغلب مطالعات فیلوژنتیکی به این نتیجه منجر شده است که شاخه Zygomycota مونوفیلتیک نبوده و رده بندی آنها هنوز هم در حال تغییر است. —این شاخه عموماٌ بر دو رده Zygomycetes و Trichomycetes تقسیم می شد. —هرکدام از گروه های فوق مونوفیلتیک بودند. —رده Zygomycetes ...

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان بررسی کاکتوس و خواص و ویژگی های آن در 29 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان بررسی کاکتوس و خواص و ویژگی های آن در 29 اسلاید

کاکتوس گیاهی است از تیره کاکتوسیان (Cactaceae) تیره‌ای از میخک‌سانان که اغلب خاردار و گوشتی هستند. کاکتوس در ابتدا تنها در شمال و جنوب و نواحی مرکزی آمریکا رشد می‌کرد اما امروزه در بسیاری از مناطق گرم و خشک جهان توسط مردم پراکنده شده کاکتوس طی طوفان‌های ناگهانی آب ذخیره ... ...

کتاب همزیست های حشرات اثر توماس میلر جلد اول

کتاب همزیست های حشرات اثر توماس میلر جلد اول از جمله کتاب های مطرح پیرامون علم فیزیولوژی حشرات مجموعه سه جلدی همزیست های حشرات می باشد که توسط توماس میلر نوشته شده است جلد اول کتاب که هم اکنون در دسترس شما قرار می گیرد دارای 270 صفحه می باشد. توجه فرمایید این فایل به زبان اصلی ...

دانلود پاورپوینت کشاورزی ارگانیک

پاورپوینت "کشاورزی ارگانیک"60 اسلاید ...

دانلود سوالات درس مبانی گیاه شناسی

سوالات فصل ۱ تا ۷  مبانی گیاه شناسی ...

دانلود جزوه شیمی مواد غذایی 2 دانشگاه شهید بهشتی

دانلود جزوه شیمی مواد غذایی 2 دانشگاه شهید بهشتی

جزوه شیمی مواد غذایی 2 آماده برای دانلود است. دانشگاه: شهید بهشتی تهران استاد: دکتر مرتضویان فرمت: PDF پی دی اف - قابل اجرا بر روی هر سیستم و دستگاه (لپ تاپ، موبایل و ...) کیفیت: عالی دانلود نمونه شامل مباحث: 1- طعم 2- رنگ 3- قهوه ای شدن 4- افزودنی ها 5- کاربرد ... ...

دانلود جزوه صنایع گوشت دانشگاه شهید بهشتی

جزوه عالی علم گوشت و صنعت گوشت آماده برای دانلود است. دانشگاه: شهید بهشتی تهران استاد: خانم دکتر شجاعی علم گوشت>> فیزیولوژی گوشت و تاثیر آن بر کیفیت گوشت تکنولوژی فرآورده های مهمی که در ایران تولید می شوند >> فرآورده های گوشتی مهم تعداد صفحات: 196 کیفیت: عالی نوع: ترکیب ...

دانلود جزوه کامل قارچ شناسی

جزوه قارچ شناسی دانشگاه تهران ...

دانلود جزوه زراعت عمومی

جزوه زراعت عمومیرشته اقتصاد کشاورزی316 صفحهفایل PDF ...

دانلود کتاب انگلیسی گیاه پزشکی

دانلود کتاب انگلیسی گیاه پزشکی

دانلود کتاب گیاه پزشکی با زبان انگلیسی و نوشته آنتونی آل آچی، انتشارات گرین وود. PDF حجم: 2 مگابایت تعداد صفحات: 200 ... ...

دانلود جزوه کامل ماشین آلات کشاورزی (پاور پوینت)

دانلود جزوه کامل ماشین آلات کشاورزی (پاور پوینت)

عنوان فایل : دانلود جزوه کامل ماشینهای کشاورزی براساس کتاب تراکتورها و ماشینهای کشاورزی مولف : مهندس منصوری راد قالب بندی: پاورپوینت زبان :فارسی تعدادصفحات : 360 ص شرح مختصر : درس ماشین های کشاورزی جزء دروس اصلی رشته اقتصاد کشاورزیدر مقطع کارشناسی می باشد این درس در ... ...

دانلود جزوه کامل قارچ شناسی

جزوه قارچ شناسی دانشگاه تهران ...


مطالب تصادفی

  • دانلود کاملترین مجموعه فیزیولوژی و فیزیولوژی پس از برداشت
  • مجموعه جزوات اصول باغبانی
  • دانلود جزوه ارزشمند آفات درختان میوه دکتر سراج استاد دانشگاه اهواز
  • دانلود جزوه آفات گیاهان زراعی دکتر سراج استاد دانشگاه اهواز
  • آموزش کسب درآمد بالا

فروشگاه جزوه بایوتیک